Beste filmproduksjons-selskaper

Vi er velsignet med mange fantastiske filmproduksjonsselskaper. De produserer så mange bra filmer og gir oss så mye god underholdning i hverdagen at vi burde ta oss tid til å bli bedre kjent med dem!

Sony: Colombia Pictures

Colombia Pictures er et amerikansk filmproduksjonsselskap, som er eid av japanske Sony. Selskapet ble stiftet helt tilbake i 1918, under navnet CBS Film Sales Corporation, og gav ut sin første film i 1922. Columbia som holder til i California, er nå å regne som en av Hollywoods største filmproduksjonsselskaper. Selskapet har produsert klassikere som Lawrense of Arabia (1962), Groundhog Day (1993), The Shawshank Redemption (1994), Ghostbusters (1984), Men In Black-serien og Spider-Man-serien.

Time Warner: Warner Bros.

beste filmproduksjonsTime Warner er blant verdens aller største mediekonsern. Selskapet har tre datterselskaper som produserer TV og film; HBO, Turner Broadcasting System og Warner Bros. HBO og Turner er har primært TV som sitt område, mens Warner Bros. er selskapets hovedprodusent innen film. Warner Bros. er kjent for blant annet Batman-, Harry Potter- og Hobbiten-filmene.

The Walt Disney Company: Walt Disney Studios

beste filmproduksjonsSelskapet også kjent som bare «Disney» ble stiftet som et animasjonsstudio av Walt Disney i 1923. Selskapet er i dag blant USA største mediekonsern og holder også til i California. Disney er kjent for å ha produsert de største klassikerne innen animasjonsfilmer, deriblant Snehvit og de syv dvergene (1937), Den lille havfruen (1989), Skjønnheten og udyret (1991) og Løvenes Konge (1994).

NBCUniversal: Universal Studios

NBC Universal, eid av Comcast, er et amerikansk medie- og kringkastingsselskap. Universal Studios er datterselskapet som produserer film. Universal Studios ble grunnlagt i 1912, og er i dag et datterselskap av NBCUniversal. Jurassic Park, The Fast and The Furious og Bourne er blant de vellykkede filmseriene Universal er kjent for.

21st Century Fox: 20th Century Fox

21st Century Fox er et amerikansk massemediekonsern som holder til i Manhattan i New York. 20th Century Fox, også kjent som Fox, er 21st Century Fox´ datterselskap som produserer filmer. Selskapet ble etablert i 1935 og har i dag hovedkontor i Los Angeles. Blant de mest innbringende og vellykkede filmene til Fox finner vi Titanic (1997), Avatar (2009), Istid-serien og Star Wars-serien.