Strategier du bør satse på for å lage en god film

Strategier for å lage en god film

Å lage film er alltid et spennende prosjekt, og gjerne et resultat av lang tids planlegging eller for all del: dagdrømming. Filmskapere har ulike visjoner, og både budskap og målgruppe kan være vidt forskjellige. Om du går med en film i drømmene, eller du vil lage en snutt for opplasting til sosiale medier, så bør uansett grunnideen være på plass. Slik lager du vekstgrunnlag for videre fremgang i prosjektet.

Grunnideen

Det skal en god strateg til for å lage en god film, men aller først må du vite hva du vil ha ut av strategien. Dette gjelder for så vidt ved det meste du foretar deg, om det er snakk om filmskaping, tekstforfatting og til og med spill. Eller kanskje vil skal si: særlig i spill. Akkurat på dette området kan du velge ulike strategier folk har funnet frem til, og som viser seg å fungere.

Strategi i rulett

Er du casinospiller og liker å spille bordspill, kan du ha god nytte av å velge en strategi for spillet ditt. Også her gjelder det å vite hva du vil ha ut av strategien, og svaret er vel i dette tilfellet soleklart – å vinne! De aller fleste bordspill kombinerer både flaks og strategi. Slik er det også med rulett, selv om du aldri kan forutsi hvor den lille kula lander.

Men det er heller ikke det strategien går ut på – ingen kan forutsi utfallet på rulett. Det finnes dog en rekke veddestrategier som Martingale, Fibonacci, D’Alambert og James Bond. Her går det ut på å øke innsatsen for hvert tap, for på den måten å gå i pluss over tid. Du kan også velge en strategi der du satser et mindre beløp på svart eller rødt, odds eller even, 1-18 eller 19-36. Slik blir vinnersjansen omtrent 50/50.